Hlavní obsah

Bartoš není antisemita, hájí prezidentský kandidát Hannig spolupráci s popíračem holocaustu

Prezidentská Výzva: Hudební producent a předseda strany Rozumní Petr Hannig.

 

Reklama

Chce jít ve stopách Miloše Zemana, voličům ale nabízí „jiné chování“. Petra Hanniga poslalo do boje o Hrad dvacet poslaneckých podpisů z několika politických stran.

Článek

Do volby prezidenta zbývá deset dní. Na Seznamu vám každý den přinášíme rozhovory s jedním z osmi kandidátů na prezidenta a pozvali jsme i Miloše Zemana.

Prvním, kdo přišel do Výzvy, je předseda strany Rozumní Petr Hannig (71). Muž, který oznámil kandidaturu v červenci, má za sebou bohatou hudební minulost jako skladatel nebo producent. Byl to on, kdo mimo jiné objevil Hanu Zaňákovou a přejmenoval ji na Lucii Bílou.

„Od Lucie Bílé jsem žádnou podporu nechtěl. Nechtěl jsem být prezidentem pro celebrity a milionáře,” říká ve Výzvě Hannig.

Kontroverzní spolupráce s Adamem B. Bartošem

Zakladatel strany Rozumní také opakovaně a neúspěšně kandidoval do Sněmovny, Senátu nebo europarlamentu.

V prezidentské kampani mu pomáhá i Adam B. Bartoš, který je obžalovaný z popírání a schvalování genocidy. „Bartoš není antisemita,” hájí Hannig muže, který mu například pomáhal natočit jeho novoroční poselství. „On teď nemůže sehnat ani manuální práci,” dodává Hannig. Bartošovi za pomoc s kampaní neplatí. Přiznává ale, že v případě úspěchu v prezidentské volbě by to mohlo být jinak.

Jak se dělá prezidentská kampaň bez billboardů a reklam? Komu by dal jako prezident státní vyznamenání? A co by Hanniga přimělo změnit jeho dosud nekompromisní postoje k migraci? Sledujte Výzvu Jindřicha Šídla v úvodním videu.

Na transparentní účet Petra Hanniga se můžete podívat zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované