Hlavní obsah

Prezidentův kancléř Mynář stavěl bez povolení. Reakce Hradu? Trapného honu se účastnit nebudeme

Reportéři Seznamu: Radek Nohl o dalších eskapádách hradního kancléře Vratislava Mynáře.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman má zvláštní dar. Obklopovat se lidmi, kteří mu svojí pověstí nebo chováním často kazí reputaci. Mezi ně patří i kancléř Vratislav Mynář.

Článek

Vratislav Mynář nejprve nezískal bezpečnostní prověrku a Miloš Zeman musel vysvětlovat, jak to budou se svým nejbližším spolupracovníkem v praxi řešit. Teď se ukázalo, že kancléř načerno rekonstruoval svoji rozsáhlou rezidenci v Praze Strašnicích. Detaily popsal reportér Radek Nohl.

„Problém nastal pravděpodobně už na začátku. Vratislav Mynář poté, co vilu na konci roku 2014 koupil, oznámil městskému úřadu v Praze 10, že bude provádět drobné stavební práce,“ říká v rozhovoru Radek Nohl. „Jenže jeho sousedé zjistili, že nejde jen o drobné práce. Viděli, že se Mynář pustil do poměrně rozsáhlé rekonstrukce. Obrátili se proto na Prahu 10 a ptali se, co se na pozemku Vratislava Mynáře děje. Následně úředníci zjistili mimo jiné to, že u vily navýšil krov, změnil úplně stavbu, nechal vybourat některá okna... Na to neměl povolení,“ vypočítává Nohl.

Co teď Mynáře čeká? Jak na další aféru svého kancléře reagoval prezident Miloš Zeman? A proč mluvčí označil článek o nepovolené rekonstrukci za trapný hon?

Podrobnosti v úvodním videu. Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu: Celý díl, ve kterém Sabina Slonková řeší s Adamem Junkem nový vývoj v kauze H-System, se Zuzanou Kubátovou OKD a s Radkem Nohlem vilu prezidentova kancléře Vratislava Mynáře. Video: Jan Marek

Reklama

Doporučované