Hlavní obsah

Přežijete noc s mimozemšťany? Na Štvanici vznikl uprchlický tábor pro jiné civilizace

Prohlédněte si areál CAMPQ exkluzivně ještě před otevřením.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Co by se o nás měly dozvědět jiné civilizace a jak bychom s nimi uměli spolupracovat? Adaptační tábor pro mimozemské uprchlíky je tématem dosud nejrozsáhlejší expozice scénografie a současného divadla. „Téma dalo tvůrcům větší svobodu při vytváření prostředí i kostýmů,“ vysvětluje kurátor Ivo Kristián Kubák.

Článek

CAMPQ je oficiálním českým pavilonem Pražského Quadriennale, veletrhu scénografie a divadelního prostoru. Přes den tak funguje jako venkovní výstava. Po tři noci se v něm ale taky odehraje interaktivní inscenace, která vznikla ve spolupráci dvou malých pražských souborů Tygr v tísni a Divadlo Letí a Jihočeského divadla.

„Příběh se bude odehrávat na několika místech tábora. Můžete sledovat jeden ze čtyř mimozemských kmenů nebo táborem jen procházet. Je na vás, jak moc se do představení zapojíte,“ říká jeden z autorů Ivo Kristián Kubák.

Na projektu v tuto chvíli pracuje 9 scénografů a kostýmních výtvarníků, 4 režiséři a přibližně 70 herců. Areál, složený především z kontejnerů, vyrostl v blízkosti Vily Štvanice. Výchozí bod pro CAMPQ bude ale na pražském Výstavišti, které hostí i všechny ostatní národní expozice. Z něj budou návštěvníci dopraveni na Štvanici speciálním autobusem. Veletrh začíná 6. června.

Reportáž je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby, který v premiéře vysíláme každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované