Hlavní obsah

Při explozi vlaku na hlavním nádraží v Káhiře zemřelo nejméně 20 lidí, bilance zřejmě poroste

Na vlakovém nádraží v Káhiře vypukl požár.Video: Twitter.com, Reuters

 

Reklama

Na vlakovém nádraží vlak narazil do ocelové bariéry a následně explodovala nádrž s palivem. Na místě je nejméně 20 mrtvých a 40 zraněných.

Článek

Na vlakovém nádraží v egyptské Káhiře vypukl požár, nejméně 20 lidí přišlo o život a dalších 40 lidí utrpělo zranění. Na místě zasahují desítky záchranářů a hasičských vozidel.

Počet zraněných i mrtvých při nehodě na hlavním káhirském nádraží pravděpodobně poroste, řekl šéf místní nemocnice Mohammed Said. Informoval o tom dnes server SkyNews.

Požár vypukl na Ramsesově nádraží po explozi nádrže s palivem, v momentě, kdy vlaková souprava narazila do ocelové bariéry.

Fotografie na sociálních sítích zachycují hustý černý dým nad nádražím, podle svědků leží v kolejišti těla.

„Stál jsem na nástupišti a viděl jsem, jak vlak za jízdy narazil do bariéry,” uvedla svědkyně Mina Ghaly. „Všichni začali utíkat, ale mnoho lidí zemřelo poté, co vlak vybouchl,“ uvedla pro agenturu Reuters.

Úřady zatím oficiální bilanci neštěstí nevydaly, některé zdroje hovoří až o 50 zraněných.

Egyptské železnice mají slabý bezpečnostní systém, mnoho lidí obviňuje vládu z nedodatečného investování do dopravy a špatného managementu, píše server BBC.

Podobné neštěstí se stalo v roce 2017, kdy zemřelo 43 lidí a zraněno bylo více než 100 osob při srážce dvou osobních vlaků u přístavního města Alexandrie.

Reklama

Doporučované