Hlavní obsah

Při letu ze San Francisca do Honolulu se letadlu utrhl plášť motoru. Stroj se třásl a lidé na palubě se připravovali na nejhorší

Dramatické chvíle na palubě letadla United Airlines.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Letadlu aerolinky United Airlines se na cestě ze San Francisca do havajského Honolulu utrhl kryt, chránící motor. I přes závadu letadlo přistálo a nikomu z cestujících se nic nestalo.

Článek

Cestující na palubě letu United Airlines ze San Francisca do Honolulu zažili v úterý odpoledne děsivý let. Za letu přes Tichý oceán se utrhl plášť, který kryl jeden z motorů. Letadlo s více než 370 lidmi na palubě nakonec bezpečně přistálo ve 12:40 místního času na mezinárodním letišti v Honolulu.

Podle mlučího aerolinek United Airlines Charlese Hobarta dodrželi piloti v dané situaci všechny nezbytné pokyny pro bezpečné přistání. Mezitím se pasažéři v letadle se skloněnou hlavou připravovali na nouzové přistání. Po úspěšném dosednutí na ranvej letiště začali tleskat.

„Nejstrašidelnější let mého života,“ napsala na Twitteru cestující Maria Falaschi.

Kvůli vibracím na pravém motoru piloti letu UA 1175 před nouzovým přitáním vyhlásili nouzovou situaci. Podle mluvčího Federální letecké správy Iana Gregora za letu odpadl plášť motoru, ale po zběžné prohlídce vypadá motor nepoškozený a funguje normálně. Letecká správa bude incident prošetřovat.

Pár cestujících ze San Francisca uvedl, že letušky jim řekly, aby se připravili na náraz. „Viděl jsem spoustu dalších lidí, kteří kolem mě plakali,” uvedl Tim Sudiacal. „Myslím, že jsme se připravili na nejhorší, čekali jsme přistání na vodu,“ řekl Sudiacal. „Já a můj manžel jsme se modlili, protože jsme tohle nikdy nezažili. Opravdu jsme si mysleli, že zemřeme,“ komentovala zážitek Delia Sudiacalová.

Reklama

Související témata:

Doporučované