Hlavní obsah

Při nehodě školního autobusu na jihu Německa se zranily desítky dětí

Autobus narazil do obchodu s elektronikou v centru městečka Eberbach (video: AP).

 

Reklama

K nehodě v centru německého městečka Eberbach došlo v úterý ráno. Školní autobus narazil nejdříve do několika vozů a následně čelně do domu. Celkem se zranilo 48 lidí, z toho 43 dětí.

Článek

Celkem 48 zraněných, z toho 43 dětí, si v úterý vyžádala nehoda školního autobusu ve městě Eberbach na jihozápadě Německa. Vážná zranění utrpělo deset lidí, informovala s odvoláním na policii agentura DPA.

Autobus narazil nejdříve do několika vozů a následně čelně do domu v centru města. Proč k nehodě došlo, zatím není jasné. Podle policie ale autobus zřejmě vůbec nebrzdil. Na místě pomáhali záchranáři ze tří vrtulníků a deseti sanitek.

K nehodě došlo krátce po sedmé ráno. Autobus narazil do obchodu s elektronikou v centru patnáctitisícového městečka Eberbach, které leží asi 35 kilometrů východně od Mannheimu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

Řidič autobusu náraz přežil a utrpěl jen lehké zranění. Podle policejního mluvčího Christopha Kunkela už byl schopen hovořit s policií. Okolí místa nehody policisté uzavřeli.

Reklama

Doporučované