Hlavní obsah

Při požáru autobusu v Thajsku zemřelo 20 dělníků cestujících za prací

20 Barmánců přišlo o život při cestě do Thajska, kam dojíždějí za prací.Video: AP

 

Reklama

K nehodě, při které zemřelo 20 lidí, došlo na západě Thajska u hranic s Barmou. Dělníci cestovali z Barmy za prací do průmyslové zóny kolem Bangkoku.

Článek

Dvacet obětí si v noci na pátek vyžádal požár autobusu, který vezl barmské dělníky do thajských továren. Informovala o tom agentura AP, podle níž se 27 lidem podařilo z vozidla uniknout. Jeden z nich utrpěl těžké popáleniny.

K nehodě došlo v provincii Ták na západě Thajska poblíž hranice s Barmou. Podle řidiče autobusu požár vypukl ve střední části vozidla a rychle se šířil. Lidem vpředu se povedlo utéci, ale cestující vzadu zůstali v autobusu uvězněni.

Autobus přepravoval barmské dělníky do továren nacházejících se v průmyslových zónách kolem thajské metropole Bangkoku, kde byli legálně zaměstnáni. V Thajsku pracují odhadem více než tři miliony migračních dělníků, přičemž řada z nich pochází z podstatně chudší sousední Barmy.

Podle zprávy Světové zdravotnické organizace (WHO) bylo loni více mrtvých než v Thajsku při dopravních nehodách (v přepočtu na 100 tisíc obyvatel) pouze v Libyi.

Reklama

Doporučované