Hlavní obsah

Při premiéře opery Evžen Oněgin v Brně se pro lidi v nouzi vybralo téměř 120 tisíc korun

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Při premiéře opery Evžen Oněgin, která se konala v březnu v Národním divadle Brno a živě ji přenášela Česká televize, se za vstupenky na on-line představení vybralo 119 500 korun.

Článek

Peníze využije Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje pro pomoc lidem v nouzi. „Sociální nadační fond města pomáhá lidem v krizových situacích od roku 1993. Štědrý výtěžek ze vstupného z přenosu opery Národního divadla Brno pošleme lidem a rodinám, kteří se kvůli pandemii covid-19 ocitli v existenčních problémech,“ řekla primátorka města a předsedkyně správní rady fondu Markéta Vaňková (ODS).

Podle náměstka primátorky Tomáše Koláčného (Piráti) měl koncept spojení divadelního představení a charitativní události, i když byl prezentován pouze on-line, velký úspěch. Výtěžek podle něj pomůže mnoha potřebným a zároveň se premiéra opery mohla odehrát pouze o jeden měsíc později, než bylo původně v plánu.

Radní pro kulturu Marek Fišer (Piráti) dodal, že případ opery je jedním z inspirativních způsobů, jak se vypořádat s překážkami způsobenými koronavirovou pandemií. „Představení přineslo kromě nezapomenutelného kulturního zážitku také podporu pro občany, kteří ji nejvíce potřebují,“ uvedl Fišer.

Reklama

Související témata:

Doporučované