Hlavní obsah

Při sesuvu půdy na severu Indie přišli o život dva lidé. Po dalších se pátrá

Bez komentáře: Při sesuvu půdy na severu Indie přišli o život dva lidé. Další desítky se pohřešují.Video: AP

 

Reklama

Desítky lidí zůstaly uvězněny pod troskami při sesuvu půdy v severoindickém státě Himáčalpradéš, když na jejich vozy spadly balvany. Dvě oběti zával půdy nepřežily.

Článek

Sesuv půdy podle místních zpráv pohřbil nákladní auto, osobní autobus a další vozidla. Indicko-tibetská pohraniční policie (ITBP) a místní úřady hned zahájily záchranné práce, řekl předseda vlády státu Himáčalpradéš Jairam Thakur.

Jde v krátké v době už o druhou podobnou nehodu. Na konci července přišlo o život devět lidí, když na vůz, ve kterém cestovali, spadly balvany.

Prozatím není jasné, co způsobilo středeční sesuv půdy. Úřady uvedly, že se jim podařilo vyprostit už pět lidí. Záchranáři ale stále pátrají po zhruba třiceti pohřešovaných, uvedla BBC.

Západ Indie na konci minulého měsíce zasáhly silné monzunové deště, které vyvolaly záplavy a rozsáhlé sesuvy půdy. Ve státě Maháráštra připravily o život 160 osob. Za monzunové sezony, jež v Indii trvá od června do srpna, jsou záplavy a sesuvy půdy časté. Odborníci se domnívají, že jejich intenzitu zhoršují změny klimatu.

Reklama

Doporučované