Hlavní obsah

Při srážce tramvají se zranilo deset lidí. Záchranáři aktivovali traumaplán

Nehoda se stala kolem 14:00 u Tančícího domu.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Speciální vůz Atego pražské záchranné služby vyrazil k Tančícímu domu. Záchranná služba kvůli většímu množství zraněných pasažerů po srážce dvou tramvají spustila takzvaný traumaplán. Nehoda zablokovala dopravu.

Článek

U Jiráskova náměstí ve směru do centra Prahy se srazily dvě tramvaje, při nehodě bylo zraněno asi deset až dvanáct lidí, všichni jsou při vědomí. Záchranná služba kvůli tomu aktivovala takzvaný traumaplán, který je určen pro mimořádné situace s větším počtem raněných. Provoz v místě nehody byl omezen. ČTK to řekla mluvčí záchranné služby Jana Poštová a mluvčí policie Jan Daněk.

Nehoda se stala kolem 14:00 u Tančícího domu, kde podle Daňka jedna z tramvají zřejmě nedobrzdila a zezadu narazila do tramvaje stojící před ní. „Je to mimo křižovatku, takže to do ní nezasáhlo. Samozřejmě je omezena tramvajová i automobilová doprava, protože tam zasahují složky integrovaného záchranného systému,” uvedl Daněk.

„Aktuálně kontaktujeme zdravotnická zařízení ohledně kapacit pro poskytnutí následné péče pacientům,” uvedli záchranáři na Twitteru. Vedle několika vozů rychlé záchranné služby dorazil na místo také speciální vůz Atego.

Podle informací na webu pražského dopravního podniku byly tramvaje číslo 17 ze zastávky Palackého náměstí a linky 5 a 9 ze zastávky Zborovská odkloněny po trase Karlovo náměstí-Novoměstská radnice a dál po svých trasách.

Reklama

Doporučované