Hlavní obsah

Při střelbě na střední škole v Texasu zemřel jeden student

Foto: AP

Při střelbě na střední škole v Texasu zemřel jeden student.

Reklama

Při střelbě na střední škole ve městě Bellaire v americkém Texasu zemřel jeden student. S odvoláním na školské pracovníky o tom informovala agentura AP. Pachatel byl podle úřadů dopaden.

Článek

Záběry místní televize zachytily záchranáře, jak studenta na nosítkách odnášejí do sanitky. Jeho smrt později potvrdila školská pracovnice Grenita Lathamová. Podle místních médií zemřel šestnáctiletý student.

„Je to tragická ztráta pro naši školní komunitu i pro celé město,“ uvedla na tiskové konferenci Lathamová. Média se neshodovala na tom, zda se střelba odehrála uvnitř školy, nebo před ní.

Představitelé města, které leží na předměstí Houstonu, potvrdili na Twitteru, že se v úterý večer ve škole odehrála střelba a že je pachatel stále na útěku. Obyvatelé byli vyzváni, aby se nezdržovali v okolí školy a zůstali raději ve svých domovech.

Později úřady oznámily, že police pachatele zatkla asi tři a půl hodiny po činu. Spolu s ním policisté zatkli další osobu, která se údajně na incidentu také podílela. Škola zůstane ve středu zavřená. Město také poskytne psychologickou pomoc studentům a pracovníkům zasaženým střelbou.

Reklama

Související témata:

Doporučované