Hlavní obsah

Při útocích na jihu Sýrie zemřelo přibližně 40 lidí

Video: AP, Reuters

 

Reklama

Syrská státní tisková agentura odpovědnost za útok poblíž rušného tržistě v městě Suvajda připisuje Islámskému státu. Ozbrojenci také napadli několik vesnic v okolí.

Článek

Na 40 lidí bylo zabito při sérii útoků na jihu Sýrie ve městě Suvajda a okolních vesnicích. Informovala o tom exilová organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR). Agentura Reuters informovala o 38 mrtvých a 37 zraněných, agentura AFP uvádí více než 40 obětí.

Podle syrské státní tiskové agentury SANA bylo ve středu ráno při sebevražedném útoku zabito nejméně 27 lidí; odpovědnost za něj připisují ozbrojencům radikální skupiny Islámský stát (IS). Útok se podle dostupných informací odehrál v blízkosti rušného tržiště.

Ozbrojenci IS také napadli několik vesnic severovýchodně od města Suvajda; počet zabitých a zraněných při těchto útocích syrské státní zdroje neupřesnily.

Útoky ozbrojenců v Suvajdě přišly v době ofenzívy vládních sil na jihu Sýrie, kde vládní vojáci bojují proti skupině napojené na IS v oblasti sousedící s Izraelem okupovanými Golanskými výšinami a dalších částech jižní Sýrie.

Reklama

Související témata:

Doporučované