Hlavní obsah

Příběh vraždy trampů: Jak policie usoudila, že kulový blesk může oběti svázat a zahrabat

Politické zákulisní hry a podpora terorismu možná způsobily smrt tří trampů. Podrobnosti v reportáži z pořadu Záhady Josefa Klímy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V červnu 1987 se ve skalách nedaleko Hřenska stala trojnásobná vražda. O život přišli trampové, kteří sem vyrazili na výlet. Co se o podivném případu podařilo zjistit dnes – po více než třiceti letech?

Článek

Veřejná bezpečnost tehdy případ uzavřela jako nešťastnou náhodu, prý zabíjel kulový blesk. Jenže kulový blesk své oběti jen těžko sváže, zahrabe a zakryje větvemi.

V devadesátých letech se případem zabýval úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu. Našel trojici podezřelých pohraničníků a začal uzavírat kruh nepřímých důkazů.

Jenže než stihl práci dokončit, státní zastupitelství případ vyšetřovatelům odebralo a předalo do Ústí nad Labem, kde případ nechali vyjít do ztracena.

Nedávno objevené spisy odhalují možný důvod, proč někdo dodnes nechce celý případ objasnit. Nové indicie ukazují, že se mladí trampové pravděpodobně stali nežádoucími svědky ve vysoké hře podpory mezinárodního terorismu.

Podrobnosti v úvodní reportáži, která je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy. Můžete jej v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (celý pořad): Jak technologický pokrok usvědčil vraha, záhadná smrt trampů v Hřensku a glosy Jana Pirka a Jiřího Přibáně.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované