Hlavní obsah

Příběh dívky jménem Thea spustil lavinu nalakovaných nehtů

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Internetem se šíří nová výzva proti násilí na dětech. Trvá celý říjen, připojily se k ní tisíce lidí z celého světa (video Anita Baselová).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Možná jste to na sociálních sítích zahlédli také. Herci Zac Efron či Liam Hemsworth se fotí s nalakovanými nehty. Nejedná se o nový módní hit, ale nový druh protestu proti násilí na dětech.

Článek

Jedná se o novou akci s názvem Polished man - Řekněte NE násilí páchanému na dětech. Vyzývá všechny muže, aby nalakováním nehtu na ruce vyjádřili, že jim násilí na dětech není lhostejné.

90 % veškerého sexuálního násilí na dětech se totiž dopouštějí právě muži. Ti ostatní přijetím výzvy Polished man ukazují, že k nim nepatří, a otevírají tak debatu nad tímto nepříjemným faktem.

I Zac Efron se přidal k výzvě Polished man, zdroj: Instagram.com/#Polishedman.

A proč právě jeden nalakovaný nehet? K tomu se podle organizace YGAP váže příběh. Osmiletá Thea z Kambodži se ocitla v sirotčinci poté, co její otec - jediný živitel rodiny zemřel. Matka ji tam proto poslala v naději, že je to pro ni bezpečnější útočiště. Místo bezpečí se ale Thea stala obětí fyzického a sexuálního násilí. Každý den jí ubližoval člověk, který se o ni měl starat. Když se s ní setkal ředitel organizace YGAP Elliot Costello, Thea si k němu vytvořila zvláštní vztah, při odchodu ho chytla za ruku a namalovala mu nehet na modro. Tak vznikl nápad na Polished man.

Vše začalo jedním nehtem nalakovaným namodro, zdroj: Instagram.com/#Polishedman.

Do akce se zapojilo mnoho zahraničních celebrit, kteří na sociální sítě vyvěšují fotky s hashtagem #Polishedman. Jestli se i vy chcete přidat k těm, kterým není jedno, že 1 z 5 dětí na celém světě se potýká s fyzickým nebo sexuálním násilím před dosažením věku 18 let, přidejte se k výzvě také.

Reklama

Související témata:

Doporučované