Hlavní obsah

Příběh o Harrym Potterovi míří do divadla. Broadway je ikonické místo, jsem nadšená, říká Rowlingová

Velkolepá pětihodinová show se z Londýna do New Yorku stěhuje po téměř dvou letech. Video: Barbora Marková, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Světoznámé divadlo Broadway má za sebou premiéru divadelního Harryho Pottera. Volného pokračování jednoho z nejslavnějších kouzelnických příběhů všech dob. Velkolepá pětihodinová show se z Londýna do New Yorku stěhuje po téměř dvou letech.

Článek

Po londýnském Palace Theatre, kde mělo představení Harry Potter a prokleté dítě premiéru před dvěma roky, se příběh už dospělého Harryho přesunul z West Endu do světoznámého newyorského divadla Broadway.

„Víte, Broadway. To je prostě pro nás Brity to úplně nejvíc! Broadway je prostě zcela ikonické místo, velmi výjimečné. Začalo to jen u nás třech - u mě, Jacka a Johna - v malé místnosti, kde jsme si povídali o tomto příběhu. A najednou jsme na Broadwayi a to je úžasné,“ říká spisovatelka J. K. Rowlingová.

Zatímco Harry bojuje se svojí nevyřešenou minulostí, jeho nejmladší syn Albus poznává na vlastní kůži tíhu slavného jména. Zatížen pozorností, o kterou nikdy nestál, zjišťuje, že temnota nikdy nespí a přichází z nečekaných míst.

„Opravdu bych chtěla vidět lidi, kteří se na něho přijdou podívat, aniž by příběh znali. Já vím, že lidé četli scénář, ale víte, ten scénář byl napsán k zahrání od herců. Takže si myslím, že se mnou lidé po zhlédnutí hry budou souhlasit, že je to odlišný zážitek,“ dodává známá spisovatelka.

Ve hře nechybí dcera Rona a Hermiony, Rose. Dojde i na záporáka Draca Malfoye a jeho syna. To hlavní ale stále zůstává na Harrym, Ronovi a Hermioně. Nouze během nákladné několikamilionové show není ani o kouzla a triky. „Je to ta nejvíc úžasná věc na světě. Jen to vědomí toho, že když pohnete prstem, a tím zastavíte celou show - to zní jako naprostý úžas. Víte, tyhle věci vás vrátí do dětských let,“ směje se divadelní Harry Potter Jamie Parker.

Scénář se dočkal také své knižní podoby. Skripty se v Americe staly bestsellerem - během prvních tří měsíců se prodalo na 3 miliony kopií. Nového zpracování se příběh dočká v roce 2019. Divadelní Harry Potter se vydá do Austrálie.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Praktický návod, jak televizi naladit, naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované