Hlavní obsah

Příběh sportovní jedničky. Nikdo nedokázal víc

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Filip Jícha. Házenkářská legenda. Naprosto výjimečný zjev ve světě sportu. Proč ho fanoušci v Česku nedokázali docenit?

Článek

Asi žádný jiný Čech se tak jako on nestal nezpochybnitelnou celosvětovou jedničkou jako Filip Jícha. A na tak dlouhou dobu.

Jícha ukončil kariéru, nedávno se rozloučil exhibičním zápasem. „Bylo to zhruba týden po rozlučce Tomáše Rosického. Když se podíváme na to, kdo přijel na Jíchovu rozlučku, byly to totální legendy jeho sportu. Pokud bychom srovnávali jeho a Rosického rozlučku - v rámci daného sportu, mohl bych říct, že rozlučka Filipa Jíchy byla víc,“ říká sportovní reportér Televize Seznam Adam Sušovský.

Ten měl možnost s Jíchou natáčet portrétní pořad a poznat ho i z jiné stránky. Jícha se podělil o svá oblíbená místa i o plány do budoucnosti - v podstatě obratem získal trenérské angažmá v jednom z nejlepších evropských klubů.

I to je výjimečné. Příběhů špičkových sportovců, kteří se ve sportovním důchodu ocitli bez peněz i bez práce, je stále příliš mnoho. Podrobnosti v rozhovoru Adama Sušovského s novinářkou Sabinou Slonkovou (úvodní video).

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu: S Václavem Dolejším o situaci v ANO, Terezou Willoughby o karlovarském festivalu a Adamem Sušovským o fenoménu Jícha. Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované