Hlavní obsah

Příběh vytunelované kampeličky. Hledali jsme bílé koně

Večerní zprávy, pondělí 13. 2. 2017Video: Martin Jonáš

 

Reklama

Zrekonstruovali jsme případ tunelování Metropolitního spořitelního družstva.

Článek

Metropolitní spořitelní družstvo platilo za velmi solidní záložnu, prověřenou třinácti lety na trhu. Bublina praskla v roce 2013, kdy jí policie zmrazila peníze na účtech. To už detektivové vyšetřovali obří zpronevěru. Umožnil ji podle žalobkyně důmyslný systém. Při odčerpávání peněz mělo podvodníky krýt hned 13 zadlužených lidí, nezaměstnaných a bezdomovců. A právě po jejich stopách se vydal reportér Seznamu Vojtěch Blažek, který je hostem Večerních zpráv (video v úvodu článku).

Čech s cenou Grammy

Z kavárny v New Yorku do smíchovské redakce Seznamu vstoupil také Ondřej Pivec. Klávesista, skladatel a čerstvý držitel prestižní ceny Grammy. Pivec se podílel na nahrávce Gregoryho Portera Take Me To The Alley, která se stala vítězem kategorie Nejlepší jazzové vokální album.

V USA hrozí protržení nejvyšší přehrady

Úřady v severní Kalifornii nařídily evakuaci bezmála 190 tisíc lidí z okolí přehrady Oroville. Eroze poškodila část nouzového přelivu, postupně vznikla díra dlouhá šedesát a široká třicet metrů.

Letecké záběry poškozené části přehrady Oroville v Kalifornii.

Severní Korea provedla úspěšný test nového typu rakety země-země středního až dlouhého doletu. Pchjongjang oznámil, že raketa je schopna nést jadernou hlavici. Na její zkoušku dohlížel sám diktátor Kim Čong-un. Kvůli vývoji v KLDR se mimořádně sejde Rada bezpečnosti OSN.

KLDR potvrdila úspěšnou zkoušku balistické rakety.

Reklama

Související témata:

Doporučované