Hlavní obsah

Příběhy ze světa aneb Kým se nechat inspirovat v tomto roce podle Rádia Svobodná Evropa

Inspirativní příběhy lidí ze světa podle Rádia Svobodná Evropa.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Inspirativní příběhy lidí ze světa podle Rádia Svobodná Evropa.

Článek

Kým bychom se mohli nechat inspirovat pro letošní rok? Rádio Svobodná Evropa nabízí hned několik příběhů lidí, o kterých natočilo v minulém roce reportáže. Podívejte se, koho vybrali.

– Mansurův otec zemřel, když byl chlapec ještě malý. Aby podpořil svou devítičlennou rodinu a aby jeho sestry mohly nadále chodit do školy, musel chlapec začít pracovat na kábulských ulicích.

– Diana Aširbajevová je špičková akrobatická jezdkyně na koních, přestože se jedná o sport, ve kterém v její zemi – Kazachstánu – dominují téměř výlučně muži.

– Marat Jusunov se narodil s nádorem na své tváři, který se každý den zvětšoval. Odmítl jít na riskantní operaci, která ho mohla odstranit. Dnes je mu 45 let a a žije se svými dvěma dětmi.

– Tádžická malířka Marifat Davlatová nakreslila obrazy s vyobrazením ženského těla, a když je jedna místní galerie vystavila, obdržela mnoho výhrůžek smrtí.

– Učitel fyziky Pavel Viktor dal na internet své školní hodiny, aby se podle nich mohli učit i školáci, kteří jsou třeba nemocní. Jeho lekce na YouTube si ale získaly miliony diváků po celé zemi.

– Galina Jakovleva je 79letá řidička auta. Přestože ani ona nemá příliš mnoho peněz, přináší po práci zadarmo jídlo a oblečení opuštěným penzistům.

Reportáž je součástí pořadu Svět bez obalu. Sledovat ho můžete v premiéře na Televizi Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Doporučované