Hlavní obsah

Příbram kvůli suchu na některých místech omezí sečení trávy

Foto: Getty Images

Příbram kvůli suchu na některých místech omezí sečení trávy.

Reklama

Příbram letos na některých místech omezí sečení trávy. Chce tak přispět k lepšímu zadržování vody v krajině.

Článek

V celém městě se seče tráva třikrát ročně, na některých místech dokonce čtyřikrát až pětkrát podle aktuální potřeby a na dětských hřištích až sedmkrát ročně. Letos nastane změna, protože některá místa budou sečena omezeně, informovala dnes ČTK mluvčí radnice Eva Švehlová.

Podle starosty Jana Konvalinky (za ANO) půjde o malý, ale přesto žádoucí krok v boji se suchem. „Ve vyšším travním porostu se lépe drží vláha, zároveň vzniká prostor pro větší biodiverzitu rostlinných a živočišných organismů,“ uvedl starosta.

S druhým kolem sekání trávy se v Příbrami začne v týdnu od 15. června. V tuto dobu budou již vynechány travnaté plochy v ulicích Školní, Podbrdské, Politických vězňů - S. K. Neumanna, Boženy Němcové - Bratří Čapků, Legionářů, dále u Hořejší Obory, v sadě u Svaté Hory a v lesoparku Litavka. Všechna místa budou upravena tak, aby tráva nezasahovala do chodníků a budou navíc osazena cedulkami vysvětlujícími, proč tráva není posečena. Některé plochy ve městě budou technické služby sekat mozaikovitě, tedy po částech, které budou při každé seči jiné.

Plány sečí upravují i jiná města, letos tak učinilo třeba Kladno. První letošní sekání trávy odložilo na později a část trávníků zůstává neposečená, zpomaluje se tak odpařování a odtok vody.

Reklama

Doporučované