Hlavní obsah

Příbram pokračuje v budování parkovacích míst

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Příbram buduje nová parkovací místa. Vznikají zpevněním ploch, které radnice vybrala jako vhodné k parkování nebo kde auta v minulosti už parkovala, ale v rozporu s předpisy.

Článek

Loni takto vzniklo 55 míst a letos jich přibude více než 70, řekl starosta Jan Konvalinka (za ANO) na pondělním jednání zastupitelstva.

Loni přibyla parkovací místa ve Sportovní, Krylově, Okružní, Kutnohorské či Kremnické ulici. Letos to bylo prozatím 18 míst v Jáchymovské a Kutnohorské ulici. „Do konce roku technické služby vytvoří ještě dalších 54 míst, a to ve vnitroblocích Kremnická, Legionářů, Hornických učňů a v ulici Mírová,“ dodal starosta.

Radnice už dříve uvedla, že možnosti parkování jsou ve velké části města problematické a nejhorší situace je v centru. V Příbrami podobně jako v některých jiných městech fungují parkovací zóny.

Město také investuje do osvětlení přechodů pro chodce. V posledních měsících se dočkaly lepšího nasvícení přechody v ulicích Československé armády, Březnické a Školní. Podle Konvalinky se připravuje osvětlení na dalších šesti přechodech na sídlišti.

Reklama

Doporučované