Hlavní obsah

Záběry z místa: Do Vltavy se zřítila lávka. Jsou zranění, dva těžce

V Troji se zřítila betonová lávka.Video: Filip Horký

 

Reklama

Lávka byla v havarijním stavu již řadu let. Podobně jsou na tom i další mosty přes Vltavu.

Článek

Lávka pro pěší spojující pražskou Troju s Císařským ostrovem se v sobotu odpoledne zřítila do Vltavy.

Krizový reportér Seznamu Filip Horký hlásil z místa, že havárie má čtyři zraněné. Tuto informaci potvrdila i zdravotnická záchranná služba. Podle jejího vyjádření je jedna osoba v umělém spánku v anesteziologicko-resuscitační péči, další na jednotce intenzivní péče. Obě s mnohočetnými zraněními. Další člověk má pohmožděná záda a čtvrtý zápěstí.

Pražští hasiči už prohledali řeku v délce 500 metrů, zda v ní nejsou lidé, kteří v době pádu byli na lávce. S prohledáváním hladiny pomáhají také kanoisté z trojské loděnice, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Zřícená lávka spojuje Císařský ostrov a městskou část Troja.

Velitel zásahu povolává na místo i psovody. Chce mít jistotu, že nikdo není pod zřícenou konstrukcí. Na místo jede údajně i primátorka Adriana Krnáčová.

Na místo neštěstí dorazili též zástupci městské části Praha 7. „Obratem žádám mimořádné jednání dozorčí rady za účasti pracovníků zodpovědných za mosty a lávky,“ sdělil ČTK zástupce starosty Prahy 7 a pražský zastupitel Ondřej Mirovský.

Situaci z místa incidentu komentoval krizový reportér Seznam Zpráv Filip Horký.Video: Filip Horký

Visutá lávka, která spojovala Troju s Císařským ostrovem od roku 1984, byla v havarijním stavu již řadu let. Podle serveru Lidovky.cz to vyplývá z materiálu, který v roce 2011 představil bývalý ředitel Technické správy komunikací Luděk Dostál. Dle informací zveřejněných v tomto materiálu se v havarijním stavu nachází bezpočet pražských mostů, Praha však nemá finance na jejich opravu. Životnost trojské lávky pro pěší a cyklisty Dostál odhadoval na pět až sedm let.

Reklama

Související témata:

Doporučované