Hlavní obsah

Baník v létě posílil, vrátí se mezi českou špičku? Jankulovski a Páník odpovídali na tiskové konferenci

Baník bude chtít prožít mnohem povedenější sezonu než tu uplynulou, ve které se v Ostravě strachovali o ligovou příslušnost.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Baník v uplynulé sezoně zvládl záchranu v nejvyšší soutěži. V nadcházejícím ročníku budou chtít v ostravském klubu řešit na konci sezony jiné než záchranářské souboje, sledujte přímý přenos z předsezonní tiskové konference.

Článek

Ostravský trenér Bohumil Páník se může i v nadcházející sezoně spolehnout na kapitána Milana Baroše, který se rozhodl prodloužit kariéru.

Do Baníku se navíc během přestupového období vrátil odchovanec a bývalý kapitán klubu Daniel Holzer nebo další odchovanec Patrizio Stronati. Navíc se v posledních hodinách spekuluje, zda Baník neposílí střední záložník Adam Jánoš.

To vše vede fanoušky i klub k přesvědčení, že příští sezona bude pro Baník mnohem veselejší než ta poslední, v níž se ambiciózní klub zachránil až v posledním ligovém kole.

„Kádr máme kvalitní, ale nemůžeme si dávat přehnané cíle. Musíme jít do sezony s pokorou, chtěli bychom hrát do desátého místa,“ řekl na tiskové konferenci sportovní manažer Marek Jankulovski. Díky nastavbové části by si Baník i tak mohl zahrát o evropské poháry.

Baník vstoupí do ligy pondělní dohrávkou, doma sezonu rozehraje s Jabloncem.

„Věřím, že ligu nastartujeme dobře a přitáhneme na stadion naše fanoušky,“ řekl gólman Jan Laštůvka.

Pojďme už odsud pryč. Dojemné loučení legendy Baníku se stadionem. Slavné Bazaly jdou k zemi.Video: Adam Sušovský

Reklama

Doporučované