Hlavní obsah

Ledecká hodnotila přelomovou sezonu, na úvod dostala nečekaný dárek

Tisková konference Ester Ledecké k závěru sezony.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dvojnásobná zlatá medailistka z Pchjongčchangu v lyžařském superobřím slalomu a ve snowboardovém paralelním obřím slalomu Ester Ledecká stihla po olympiádě získat už potřetí velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních disciplínách. „Obojživelnice“ startovala i ve finále Světového poháru ve švédském Aare na lyžích, odkud si odvezla jedenácté místo ve sjezdu. Závod v lyžařském superobřím slalomu nedokončila kvůli problémům se zády.

Článek

„Sešla jsem se s doktorem Kolářem a vypadá to, že za týden už bych měla závodit,“ okomentovala aktuální stav zranění zad. Přestože chce závodit co nejvíce, musí si Ledecká a její tým závody vybírat. „Poslední závod letošní sezony by měl být v půli dubna,“ uvedl Tomáš Bank, trenér Ester na lyžích.

Dvaadvacetiletá závodnice se krátce po návratu z Pchjongčchangu stala v tureckém městě Kayseri držitelkou malého křišťálového glóbu za hodnocení paralelního obřího slalomu, který získala podruhé v kariéře. Ve švýcarském Scuolu v paralelním obřím slalomu triumfovala už pošesté v sezoně. V seriálu SP si připsala už patnácté vítězství.

Ze snowboardu měla pouze pár dní na přeorientování se na lyže. Ve švédském Aare vstoupila do finále Světového poháru jedenáctým místem ve sjezdu a poprvé od svého nečekaného triumfu v Pchjongčchangu se představila i v superobřím slalomu. Ten ovšem kvůli problémům se zády nedokončila. Minula branku bezprostředně po prvním mezičase a vyjela z trati. Kvůli problémům se zády musela vynechat závěrečný závod Světového poháru na snowboardu ve Winterbergu. Paralelní slalom pouze sledovala a po jeho skončení převzala už potřetí v řadě velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních disciplínách.

Seznam přenášel živě tiskovou konferenci, kde Ledecká odpovídala na otázky ohledně svého zdraví, uplynulé sezony i plánů do budoucna.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované