Hlavní obsah

Říha překvapil nominací na turnaj v Rusku. Kovář v ní chybí, vrací se Němec, Gulaš a Novotný

Tisková konference trenéra hokejové reprezentace Miloše Říhy před turnajem Euro Hockey Tour v Rusku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Trenér hokejové reprezentace Miloš Říha oznámil nominaci národního týmu na tradiční předvánoční turnaj Channel One Cup v Rusku. Do reprezentace se vracejí i tři hráči, kteří reprezentační kariéru v minulosti ukončili – Ondřej Němec, Milan Gulaš a Jiří Novotný.

Článek

Trenér hokejové reprezentace Miloš Říha oznámil nominaci hokejistů na blížící se podnik Euro Hockey Tour v Rusku. Na sedmadvacetičlenném seznamu hokejistů není jediný reprezentační nováček. Říha vsadil z velké části na tým, který si vybral i na předchozí akci ve Finsku. Doplnil jej jen o pár nových jmen.

„Už před prvním turnajem jsme řekli, že nechceme mít moc široký kádr a zkoušet spoustu hráčů. Chceme tým, co bude pospolu jako parta. Bude dělat výsledky, bude zodpovědný a srdíčko toho lva si vezme za své,” řekl Miloš Říha.

V reprezentaci se znovu objevilo jméno někdejšího dlouholetého kapitána Jiřího Novotného. Útočník z Ambri figuroval už ve výběru hokejistů pro Karjala Cup, nakonec se ale z účasti na turnaji omluvil. Do Ruska by Novotný odcestovat měl a Říha potvrdil, že s ním počítá jako s lídrem týmu. A to mimo jiné i proto, že do nominace nemohl zařadit původně plánovaného Romana Červenku. Ten je už několik týdnů mimo kvůli plicní embolii. Kromě Novotného se na Channel One Cupu objeví i další dva hráči, kteří v minulosti oznámili konec reprezentační kariéry – Milan Gulaš a Ondřej Němec. Ten oznámil konec v reprezentaci po olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Novotný je jeden z nejzkušenějších stále aktivních českých hokejistů co se týče reprezentačního dresu. Víc startů za národní tým nasbíral jen Jaromír Jágr a Roman Červenka. Novotný za reprezentaci odehrál 148 zápasů, startoval na osmi světových šampionátech a olympiádě v Soči.

„Zranil se nám jen gólman Jakub Kovář, proto jsme místo něj vzali Dominika Furcha. Stejně jako minule pojedou i Šimon Hrubec a Patrik Bartošák. Počítáme s tím, že každý z nich odchytá jeden zápas,” dodal Říha.

Stejně jako minule ve výběru překvapivě není nejproduktivnější hráč Tipsport extraligy Marek Kvapil. „V nominaci byl, ale sám požádal o uvolnění, že se na to teď necítí,” podotkl trenér Říha. Ve výběru není ani Jan Kovář, který se v tomto týdnu po neúspěšném angažmá v Americe vrátil domů a bude hrát za Plzeň.

V obranné řadě pro ruský turnaj chybí zranění Vojtěch Mozík a Jan Kolář. Nedostalo se ani na Jakuba Nakládala z Jaroslavle. „U něj si to nepřál klub, takže jsme ho po dohodě s klubem tentokrát nevzali. Stejně tak jsme zatím nepočítali ani s Tomášem Kundrátkem. Letos jsme ho po skončení angažmá v Číně neviděli ještě hrát, až včera podepsal smlouvu v Třinci,“ řekl trenér.

Nejmladším hráčem týmu je dvacetiletý Radovan Pavlík.

Ruský turnaj série Euro Hockey Tour je na programu od 13. do 16. prosince. Češi jej příští čtvrtek odstartují v Tampere, proti domácímu Finsku. Pak se tým přesune do hlavního dějiště podniku v Moskvě.

Nominace hokejové reprezentace na Channel One Cup v Rusku:

Brankáři: Šimon Hrubec (Třinec), Patrik Bartošák (Vítkovice), Dominik Furch (Čerepovec)

Obránci: David Musil (Třinec), Jan Štencel (Vítkovice), Ondřej Němec (Kometa), Petr Zámorský (Mountfield HK), Jakub Krejčík (Lukko Rauma), Filip Pavlík (Mountfield HK), Jakub Kindl (Plzeň), Michal Jordán (Amur Chabarovsk), Milan Doudera (Třinec), Ondřej Vitásek (Kunlun Red Star)

David Tomášek (Jyväskylä), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk), Jiří Novotný, Dominik Kubalík (oba Ambri-Piotta), Hynek Zohorna (Pelikans Lahti), Michal Řepík (Slovan Bratislava), Ondřej Roman (Vítkovice), Jiří Sekáč (Kazaň), Milan Gulaš (Plzeň), Robin Hanzl (Spartak Moskva), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk), Michal Bulíř (Magnitogorsk), Robert Kousal (Brynäs), Radovan Pavlík (Mountfield HK)

Reklama

Související témata:
Channel One Cup

Doporučované