Hlavní obsah

Hromadná nehoda na D1, hořel kamion, pro zraněné letěly vrtulníky. Sledovali jsme živě

Hromadná nehoda na D1 u Hladkých Životic.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na dálnici D1 mezi exity na Butovice a Hladké Životice na Novojičínsku se ráno stala hromadná dopravní nehoda sedmi aut.

Článek

Podle dostupných informací jde o kolizi dvou kamionů a dalších pěti osobních vozidel. Při nehodě byli čtyři lidé zraněni, na místě musel zasahovat vrtulník, který jednoho ze zraněných přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě. Další tři tam převezly sanitky. Hromadná kolize se stala na 331. kilometru směrem na Prahu.

Ještě před touto velkou nehodou jsou ale na dálnici od 319. kilometru zřejmě další menší nehody. ČTK o tom informovaly Národní dopravní informační centrum a policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

„Byli tam čtyři zranění lidé, všichni ve středním věku. Utrpěli středně těžká zranění, ale byli při vědomí. Jednalo se o poranění hrudníku a končetin,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

V místě hromadné havárie hořel také kamion, který ležel přes dva pruhy. Směr na Ostravu už je ale jedním pruhem průjezdný. Policie odklání dopravu už u exitu 342 směrem na Bravantice. V okolí nehody se utvořily kolony. Jak dlouho bude dálnice uzavřená, zatím není jasné. Z informací silničářů vyplývá, že až zhruba po vzdálenost 341,5 kilometru je dálnice sjízdná se zvýšenou opatrností, mohou se na ní tvořit zmrazky a dohlednost může být snížena kvůli srážkám.

Reklama

Související témata:

Doporučované