Hlavní obsah

Záznam: V Rozvadově najel kamion do davu lidí. Největší cvičení záchranářů v historii

Hromadná nehoda v Rozvadově. Záznam z největšího česko-německého cvičení složek záchranného systému.Video: Barbora Němcová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pět stovek záchranářů, policistů a figurantů z Česka a Německa trénovalo na hraničním přechodu na hromadnou nehodu s obrovským počtem zraněných. Šlo o dosud největší cvičení českých a bavorských integrovaných záchranných složek. Přímý přenos jsme vysílali na Seznam.cz.

Článek

V Rozvadově na Tachovsku se odehrávalo cvičení integrovaného záchranného systému, největší svého druhu. Při simulovaném hromadném neštěstí bylo zraněných na dvě stě padesát. Na místě zasahoval zhruba stejný počet záchranářů a policistů, a to včetně záchranářů Bavorského červeného kříže.

Poblíž odstavné plochy pro kamiony na české straně se fiktivně střetl nákladní vůz s několika osobními auty a poté najel do pokojného shromáždění. Z 250 figurantů z řad studentů zdravotnictví představovalo patnáct usmrcené lidi, deset filmových figurín simulovalo devastační poranění, 30 bylo bezprostředně ohroženo na životě a 25 představovalo lidi s těžkým zraněním. Týmy záchranářů je rozvezly do českých a německých nemocnic. Dalších 80 lidí bylo postiženo psychickými traumaty, popsal mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha.

Podle Brejchy mělo cvičení odhalit možné slabiny při záchranných akcích podobného rozsahu.

Reklama

Doporučované