Hlavní obsah

Trenér Jandač odtajnil nominaci: Do reprezentace se vrací Plekanec, talent Zadina na MS nepojede

Nominační tisková konference po nezdařené generálce ve Švédsku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Trenér českých hokejistů Josef Jandač oznámil nominaci na mistrovství světa, do reprezentace se vrací Tomáš Plekanec.

Článek

Josef Jandač odtajnil nominace hokejové reprezentace na MS v Dánsku, je mezi nimi několik překvapení. Navzdory loňskému konci reprezentační kariéry se k týmu na poslední chvíli připojí útočník Tomáš Plekanec. Do výběru čítajícího tři brankáře, osm obránců a patnáct útočníků se naopak nevešel například talentovaný Filip Zadina nebo útočník Detroitu Martin Frk.

„Jsem rád, že Tomáš Plekanec přijede. Měli jsme problémy na pozici centrů, navíc bereme mladý tým a Tomáš Plekanec má spoustu zkušeností, navíc měl výborné play-off. Nebyl si úplně jistý, jestli nám pomůže. Má nějaký věk, loni pro něj mistrovství světa nedopadlo dobře. Přemýšlel, jestli nezabere místo mladším klukům. Měl by těm mladším klukům, kteří budou mít na šampionátu premiéru, hodně pomoct,” řekl Jandač.

„Zadina je velmi šikovný hráč, který, doufám, bude jezdit na turnaje. Skok z juniorského hokeje do toho dospělého teď byl pro něj moc velký. Úplně nás teď nepřesvědčil, že bychom pro něj našli roli. Nevzít Martina Frka bylo také těžké rozhodnutí. Ve třech zápasech, které v přípravě odehrál, se nám upřímně jeho výkon moc nelíbil. Jeho pozice byla kvůli střele na přesilovkách, ale hra v poli nebyla úplně podle našich představ,” řekl Jandač.

„Co od týmu čekat? Energii, dravost, rychlost a doufám, že i zodpovědnost. Občas kluci hráli bezstarostný hokej,” řekl Jandač o národním týmu, ve kterém je spousta mladých a nezkušených hráčů. Na poslední chvíli se dokonce do nominace dostal brankář Dominik Hrachovina.

Kapitánem týmu bude Roman Červenka.

Nominace hokejové reprezentace na MS 2018 v Dánsku:

Brankáři: Pavel Francouz, David Rittich, Dominik Hrachovina

Obránci: Radko Gudas, David Musil, David Sklenička, Martin Pláněk, Filip Pyrochta, Michal Jordán, Michal Moravčík, Adam Polášek

Útok: Roman Červenka, Andrej Nestrašil, Radek Faksa, Tomáš Plekanec, Dominik Kubalík, Dmitrij Jaškin, Michal Řepík, Martin Kaut, Roman Horák, Tomáš Hyka, Filip Chytil, Robin Hanzl, Martin Nečas, Robert Kousal, David Šťastný.

Reklama

Doporučované