Hlavní obsah

Jarolím oznámil nominaci fotbalové reprezentace. Na turnaj do Číny letí i Schick a Vydra

Tisková konference fotbalové reprezentace k nominaci na turnaji v Číně.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím oznámil nominaci na nadcházející turnaj v Číně, kde český tým narazí mimo jiné i na Uruguay.

Článek

Příští týden odehraje česká fotbalová reprezentace přípravný turnaj v Číně za účasti tamní reprezentace, Uruguaye a Walesu.

„Ještě můžeme donominovat čtyři hráče, ale uvidíme, jestli využijeme všechny možnosti. Na turnaji nás potká Uruquay, takže útočné duo Suárez a Cavani. Motivaci máme,” říká trenér reprezentace Karel Jarolím.

Do národního týmu se po delší době vrací Matěj Vydra a nechybí ani Patrik Schick, který se zatím v římském AS hledá.

„Ono je těžké říct, jestli má Patrik Schick formu, když moc nehraje. Ale věřím, že je to hráč, na kterém bude v budoucnu reprezentace stát,” vysvětluje Jarolím.

V Číně donedávna hrál záložník Bořek Dočkal, který v posledních letech patří stabilně do reprezentačního týmu.

„Bořek nehrál čtyři měsíce ostrý zápas. Samozřejmě jsme s ním v kontaktu, ale teď je mezi náhradníky,” pokračuje reprezentační kouč.

Nominace české fotbalové reprezentace:

Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík. Obránci: Jan Bořil, Theodor Gebre Selassie, Tomáš Kalas, Filip Novák, Marek Suchý. Záložníci: Antonín Barák, Vladimír Hušbauer, Jakub Jankto, Jan Kopic, Tomáš Souček, Matěj Vydra. Útočníci: Michael Krmenčík, Patrik Schick, Milan Škoda.

Reprezentaci do jednadvaceti let zase čekají kvalifikační zápasy o mistrovství Evropy 2019 proti Chorvatsku a Řecku, které musí lvíčata vyhrát, aby oživila postupové šance. Nominaci na zápasy oznámil i Vítězslav Lavička.

„Doplníme nominaci ještě o dvě jména. Jeden z nich bude hráč na kraj a druhý do středu pole,” vysvětluje trenér české reprezentace do jednadvaceti let Vítězslav Lavička.

Tisková konference fotbalové reprezentace do 21 letVideo: David Janeczek, Seznam Zprávy

Nominace české reprezentace do 21 let

Brankáři: Jindřich Staněk, Jan Stejskal, Vojtěch Vorel. Obránci: Karel Knejzlík, Alex Král, David Lischka, Michal Surzyn, Ladislav Takács, Tomáš Wiesner. Záložníci: Denis Granečný, Miloš Kratochvíl, Jiří Kulhánek, Roman Macek, Michal Sáček, Daniel Trubač. Útočníci: Tomáš Ladra, Matěj Pulkrab, Tomáš Zajíc.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované