Hlavní obsah

Záznam: Hlubokou prošel smuteční průvod. Lidé se loučili s vojákem Kamilem Benešem

Rozloučení s Kamilem Benešem přenášel Seznam živě.Video: Seznam Zprávy

 

V Hluboké nad Vltavou se konal v pořadí druhý pohřeb vojáka, který zemřel začátkem srpna v Afghánistánu. S desátníkem kamilem Benešem se lidé rozloučili v Kostele Sv. Jana Nepomuckého.

Článek

Pohřeb začal po desáté hodině dopoledne, po jeho skončení prošel smuteční průvod na hřbitov. Seznam pietní akt vysílal v přímém přenosu. Nyní se můžete podívat na záznam rozloučení.

Foto: Armáda ČR

Pohřeb Kamila Beneše je v Hluboké nad Vltavou

Kamil Beneš se narodil 17. ledna 1990. V armádě byl od roku 2013 a Afghánistán byla jeho první mise.

Kamarád Kamila Beneše napsal už dříve Seznamu víc o životě vojáka. Muž si přeje zůstat v anonymitě, redakce ale jeho jméno zná.

„Kamil vyrůstal ve věřící rodině se čtyřmi sourozenci. Jako nejmladší z rodiny se o své místo musel vždy poprat. Do svých 18 let žil v krásné hájovně v Hluboké nad Vltavou. Místní okolí dobře znal a měl svá oblíbená místa, kde trávil volný čas s přáteli. Když byl malý kluk, chodil každou neděli pomáhat do místního kostela jako ministrant. Popravdě, ze začátku to nebyla jeho nejoblíbenější činnost, ale rodiče to tak chtěli a on si to po čase oblíbil a chodil tam rád,” napsal v e-mailu jeho blízký kamarád.

S Kamilem Benešem se podle svých slov znali velmi dobře.

„Kamil byl skoro jako můj bratr. Prožíval jsem s ním první lásky, zranění, strasti. Vždy mi pomohl, když jsem potřeboval a nebylo mi nejhůř. Dobře znám i jeho rodinu. Jeho maminku, která to se čtyřmi dětmi neměla lehké a nemá ani doteď. Stále se o ně musí bát. Bráchové Kamila mají také rizikové zaměstnání. Jeden pracuje jako kriminalista a druhý jako hasič. Vše jsou nebezpečné profese, které ovlivňují soukromý život. Znám dobře i manželku Kamila. Byl jsem u jejich začátku a také na jejich svatbě. Kamil miloval svoji práci, ale ještě víc svoji rodinu. Pro tu by udělal cokoliv,” popsal podrobně jeho kamarád.

Foto: Armáda ČR

Fotogalerie Kamila Beneše

První pohřeb z trojice vojáků padlých v Afghánistánu měl v úterý Martin Marcin v Chomutově. Pohřeb s vojenskými poctami zahájil v poledne přelet letounů Alca nad chomutovským náměstím. Před kostelem sv. Ignáce z Loyoly na náměstí 1. máje se shromáždilo asi 300 lidí. Mezi nimi byli Marcinovi přátelé i příbuzní, vojáci a další.

Pohřeb třetího padlého, Patrika Štěpánka se uskuteční v pátek v Plzni v kostele Panny Marie Růžencové.

Doporučované