Hlavní obsah

Horáček vyzval Pražany, ať volí takticky. Jeho návod, jak porazit Miloše Zemana

Michal Horáček o tom, jak chce porazit Miloše Zemana.

 

Reklama

Michal Horáček, jeden z favoritů na postup do druhého kola prezidentské volby, chce ve finále souboje o Hrad porazit současného prezidenta Miloše Zemana.

Článek

Po Jiřím Drahošovi se necelý týden před prvním kolem prezidentských voleb přihlásil o slovo další z favoritů na postup do druhého kola: textař a podnikatel Michal Horáček.

Horáček přišel s taktikou, s jakou je podle něj možné porazit ve volbě současného prezidenta Miloše Zemana.

Horáčkův tým pracuje s průzkumy agentur Median a Kantar a s vlastními průzkumy. Z nich vychází, že je jedním ze dvou kandidátů (spolu s Jiřím Drahošem), kteří Zemana mohou porazit. Z těchto kandidátů se považuje za kandidáta známějšího, což ukazují průzkumy z regionů. „Praha nemůže vyhrát bez zbytku republiky, proto říkám, nechť Praha tentokrát dá hlas tomu, koho budou volit regiony, pokud nechce, aby vyhrál Miloš Zeman,” vyzval Pražany Horáček k tomu, aby volili právě jeho. Později vysvětlil, že v Praze se podpora nezemanovským kandidátům tříští a že by bylo výhodné spojit síly. „Ale nikoho neženu do žádných šiků,” dodal.

Nejnovější průzkum agentury STEM/MARK ze začátku ledna uvádí, že šanci porazit Miloše Zemana ve druhém kole mají nejen Horáček a Drahoš, ale teoreticky i Pavel Fischer či Marek Hilšer.

Reklama

Související témata:

Doporučované