Hlavní obsah

Záznam: Miloš Zeman nazval svého odpůrce s transparentem deviantem

Záznam prezidentovy návštěvy v severočeských Podbořanech.Video: Martin Wenzel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nezdarem skončila beseda Miloše Zemana s obyvateli města Podbořany. Vlastně k debatě samotné ani nedošlo. Z publika totiž nepřišel jediný dotaz, pouze jedna prosba o právní pomoc.

Článek

„Mám poznámku k tamhletomu inteligentnímu pánovi, který drží transparent ‚Miloše do koše‘. Výsledek voleb svědčí o tom, že prostě nemá pravdu. Mohu ho ale potěšit, že se určitě stane televizní hvězdou, neboť Česká televize vždy takové devianty ráda zabírá,” řekl na úvod besedy prezident.

Na sever Čech se Zeman vrací po osmi měsících. Setká se se zastupiteli či podnikateli, navštíví také obce, kde v prezidentských volbách získal nejvyšší podporu.

„Přišel jsem poděkovat. Nedávno to byla krásná debata. Pokud navštěvuji obce, kde jsem dostal nejvíce hlasů, děkuji za 72 procent poctivě získaných hlasů a slibuji, že v pěti letech udělám vše pro to, abych Ústeckému kraji pomohl,” řekl dnes v Podbořanech Miloš Zeman.

Hlava státu zahájila návštěvu tradičně na krajském úřadě. Poté se Miloš Zeman vydal do Podbořan na Lounsku, kde se setkal s obyvateli.

Zeman se vyjádřil k nezaměstnanosti, která je na severu Čech vyšší než jinde. „Nyní se třeba diskutuje o doplatku na bydlení. Existují obchodníci s chudobou, kteří pronajímají byty, kde jedno lůžko stojí pět a půl tisíce, a to ve čtyřlůžkovém pokoji. Z toho pak mají takzvaný vývar. Jediný způsob je zrušit doplatky na bydlení. Měly by se zrušit nebo omezit i další sociální dávky, nebo jejich výplatu podmínit veřejně prospěšnými pracemi, ale ne dvacet hodin týdně jako dnes, nýbrž plnou pracovní dobu,” míní prezident.

Jak bude Zeman v létě relaxovat? „Vyplavím na rybníce myšlenky na Pocheho i myšlenky na vládu obecně. To bude moje dovolená,” uzavřel prezident.

Nikdo z přítomných diváků se prezidenta na nic nezeptal. Pouze jeden občan požádal o pomoc se svým právním problémem.

Středeční program začne podle ČTK v Ledvicích na Teplicku v místní elektrárně. Následují Bečov a Lišany, kde ve druhém kole prezidentských voleb dostal Miloš Zeman téměř 94 procent hlasů. V Bečově na Mostecku mu dalo hlas přes 81 procent lidí.

Ve čtvrtek Zemana čeká setkání s obyvateli v Bílině na Teplicku, kde je starostou hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM). Návštěvu zakončí na zámku Jezeří na Mostecku.

Reklama

Doporučované