Hlavní obsah

Bez Jágra, bez NHL. Trenér Jandač oznámil, které hokejisty vybral pro olympiádu. Kapitánem bude Erat

Záznam: nominační tisková konference hokejistů na ZOH.

 

Reklama

Trenér Josef Jandač bere na olympiádu v Pchjongčchangu především zkušené borce, nikdo z mladíků z úspěšného týmu U20 se do týmu nedostal.

Článek

Pětadvacet hokejistů se dozvědělo, že pojedou reprezentovat Českou republiku na zimní olympijské hry. Trenér Josef Jandač oznámil nominaci v přímém přenosu, který vysílal také Seznam.

Jak známo, na olympiádě nemohou startovat hokejisté z NHL, o to větší mají mít Češi šanci získat na olympiádě hokejovou medaili. Téměř vyloučený je start 46leté legendy Jaromíra Jágra, který s Calgary stále nerozvázal smlouvu, i když o tom média spekulují.

Kapitánem bude Martin Erat.

V týmu není hvězda reprezentace do 20 let Martin Nečas, ačkoliv ho trenér U20 Filip Pešán doporučoval.

Kdo z hokejistů na olympiádu pojede? A jak velké zastoupení v sestavě bude mít česká extraliga? Podívejte se ve videu nahoře. Soupiska týmu níže v boxu.

Nominace hokejistů na olympiádu:

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL), Patrik Bartošák (Vítkovice)

Obránci: Ondřej Němec (Kometa Brno), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Michal Jordán (Chabarovsk(KHL), Adam Polášek (Soči/KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Nižnij Novgorod/KHL), Jakub Nakládal (Jaroslavl/KHL).

Útočníci: Roman Červenka (Fribourg/Švýcarsko), Michal Birner (Fribourg/Švýcarsko), Dominik Kubalík (Ambri/Švýcarsko), Petr Koukal (Mountfield HK), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Michal Řepík (Slovan Bratislava/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Milan Gulaš (Plzeň), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), Michal Vondrka (Chomutov), Tomáš Mertl (Plzeň), Martin Erat (Kometa Brno)

Reklama

Doporučované