Hlavní obsah

Záznam: Obrovský bombardér B-52 přistál v Ostravě, přiletěl sem na Dny NATO

Živě vysílal Seznam přistání vojenského letounu.Video: wikipedia.com

 

Reklama

Na letišti v Mošnově přistál strategický bombardér B-52 Stratofortress. Přílet letounu přinášel Seznam.cz v přímém přenosu.

Článek

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky, které se uskuteční 15. a 16. září, jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě. Mottem letošní akce je „Naše bezpečnost není samozřejmost a bez bezpečnosti není prosperita“.

Dny NATO každoročně lákají desítky tisíc diváků. Letos jim pořadatelé představí širokou škálu vybavení, kterým disponuje Česká republika a její spojenci pro zajišťování bezpečnosti. Akce je řazena do „klubu prestižních evropských show“. Vstup je bezplatný.

Hlavní program, který se odehrává na Letišti Leoše Janáčka Ostrava, se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. Nikde jinde není možné na jediném místě shlédnout špičkové umění a techniku nejenom vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů.

Reklama

Doporučované