Hlavní obsah

Být světovou jedničkou není pro Kvitovou cílem, na Fed Cup nepojede

Přímý přenos tiskové konference Petry Kvitové po úspěchu na Australian Open 2019.Video: Seznam.cz, ČTK

 

Reklama

aktualizováno •

Petra Kvitová se po Australian Open vrátila do České republiky. Nyní ji čeká turnaj v Petrohradu, první kolo Fed Cupu příští týden v Ostravě vynechá.

Článek

Petra Kvitová je po finále Australian Open druhou hráčkou světa. Česká tenistka tak vyrovnala své životní maximum z roku 2011. Pořadí žebříčku WTA vede jednadvacetiletá japonská přemožitelka Kvitové Naomi Ósakaová, která v sobotu v Melbourne získala druhý grandslamový titul kariéry.

„Po porážce to nebylo úplně nejveselejší,“ řekla Kvitová. „Už to ale trošku přebolelo a pozitivní věci převažují. Tyhle dvě trofeje mluví za vše,“ dodala česká tenistka. Kromě druhého místa na Australian Open získala i trofej pro vítězku turnaje v Sydney. „Finále bylo fyzicky nejtěžší. Cítím se dobře, jsem unavená. Ale to je spíš z cestování."

V případě, že by první grandslam sezony vyhrála, stala by se světovou jedničkou. Jako cíl pro letošní sezonu si ale první místo žebříčku WTA nedává. „K postu světové jedničky jsem měla dvakrát blízko. Teď to není asi můj největší cíl. Chci se zlepšovat v zápasech. Žebříček pak ukáže to, co se odehraje,“ řekla Kvitová k tomu, zda je jejím cílem být světovou jedničkou.

Podle trenéra Petry Kvitové Jiřího Vaňka byl úvod sezony hektický. „Myslím si, že hektický program Petře pomohl. Neměla čas přemýšlet o tom, kde hraje, jak hraje. Na všechny turnaje se snažíme připravit stejně, ať je to grandslam nebo malý turnaj,“ řekl Vaněk.

„Tenis je náročný v tom, že člověk nikdy neví, jak dlouho na turnaji bude. Podle toho následně upravujeme program a to budeme dělat i teď,“ uvedla Kvitová k plánování dalšího programu. V následujících dnech zamíří na turnaj do Petrohradu. Zda pak zamíří na turnaj do katarského Dauhá, ještě na sto procent neví.

„Petrohrad bude na pohodu. Letím na turnaj s kamarádkou a myslím si, že si to tam užiju zase trochu jinak."

Kvitová potvrdila, že nenastoupí s českým týmem v prvním kole Fed Cupu příští víkend v Ostravě. Zda týmu pomůže v případném druhém kole, zatím nepotvrdila. „Druhé kolo se hraje v dubnu, je těžké říct, jak to tou dobou bude.“

Jak Petra Kvitová hodnotí Australian Open a co plánuje pro nadcházející týdny, sledujte v přenosu v úvodním videu.

Reklama

Doporučované