Hlavní obsah

Zeman se opřel do Drahoše. Neurážejte Čechy, nejsou nesvéprávní

Miloš Zeman se vyjádřil k obavám svého soupeře Jiřího Drahoše ze zmanipulování voleb (v čase 2:08 videa).

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman komentoval možnost ovlivňování voleb v Česku cizími tajnými službami.

Článek

Prezident Miloš Zeman se nebojí toho, že by zahraniční tajné služby prostřednictvím dezinformací ovlivňovaly volby v Česku. Řekl to na závěr návštěvy Jihomoravského kraje, když odpovídal na otázku, co říká na výrok svého soupeře v lednové prezidentské volbě Jiřího Drahoše.

„Když odhlédnu od toho, že to řekl pan Drahoš, protože já nebudu jednotlivé výroky protikandidátů na prezidenta komentovat, tak si myslím, že je urážkou českých občanů, pokud jsou obviňováni, že by se nechali manipulovat zahraničními službami. To je jako byste řekli, že jsou nesvéprávní,” uvedl Zeman.

Připomněl také, že Drahošovu obavu vzápětí dementovala Bezpečnostní informační služba s tím, že o ničem takovém (ovlivňování voleb v Česku ze zahraničí - pozn. red.) nemá informace.

Riziko záměrného ovlivňování voleb v Česku dezinformacemi připustili také prezidentští kandidáti Michal Horáček a Mirek Topolánek. Vratislav Kulhánek a Jiří Hynek věří, že čeští voliči budou k volbám přistupovat se zdravým rozumem. Pavla Fischera zaujal čínský zájem o český mediální trh, zjistila anketou agentura ČTK.

O ruském vlivu na volby v jiných státech nepochybuje britská vláda. Premiérka Theresa Mayová se nedávno otevřeně ohradila vůči tomu, co v prohlášení označila za ruské vměšování do britských voleb.

Reklama

Doporučované