Hlavní obsah

Putinovi Noční vlci oslavují konec války ve Slezsku. Za řevu motorek

Sraz ruských motorkářů ve Frýdku-Místku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Příjezd členů motorkářského klubu Noční vlci blízkého ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k oslavám konce druhé světové války jsme sledovali v přímém přenosu. Sraz měli ve Frýdku-Místku u místního hřbitova. Poté se se přesunuli k nedaleké pumpě, aby natankovali.

Článek

Na hřbitově se motorkáři spolu s dalšími příznivci a aktivisty zúčastnili ceremoniálu. Položili květiny na památník a vyslovili poctu padlým v druhé světové válce. Poté se vydali natankovat k nedaleké pumpě.

V půl jedenácté se přesunou ke zdejší čerpací stanici, aby v koloně vyrazili do Bánské Bystrice. Do Česka, přesněji řečeno na Moravu, se vrátí opět v neděli. Hold padlým vojákům vzdají na brněnském hřbitově. A v pondělí se pak přesunou do Prahy, na Olšanské hřbitovy. Odtud pojede kolona motorkářů do Německa.

Klub v současnosti řídí přítel ruského prezidenta Vladimira Putina Alexander Zaldostanov, přezdívaný Chirurg. Ačkoliv se klub označuje za apolitickou organizaci, aktivně Putina podporuje a je s ním v kontaktu.

Video: Petra Obrusníková, Seznam Zprávy

Klub má asi 5000 členů a řídí se přísným vojenským řádem. Ruští liberální novináři klub označují za gang radikálních nacionalistů a násilníků vyznávajících agresivní formy pravoslavné víry.

Reklama

Doporučované