Hlavní obsah

Sparta na Slavii ztrácí sedm bodů, v derby musí uspět. Co na to Hapal?

Tisková konference Sparty před derby.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

V sobotní podvečer začíná 289. derby pražských „S”, které může výrazně napovědět o úspěšnosti sezony týmů z obou stran Vltavy.

Článek

Pro Pavla Hapala bude hned druhým zápasem na lavičce Sparty derby pražských „S”. Jako trenér zažije podobný zápas poprvé v kariéře. Stejně tak jako jeho sobotní protějšek Jindřich Trpišovský.

S jakou taktikou Sparta do derby jde, trenér Hapal oznámit nechtěl, přesto naznačil. „Nesmíme Slavii dovolit zahrávat nebezpečné standardní situace. Musíme si dát pozor, kde faulujeme,” uvedl.

Rozhodující bude podle Hapala bojovnost týmu a schopnost využít drobné chyby: „Fotbal je o tom umět využít chyb soupeře. Doufám, že jich v derby uděláme méně než Slavie.”

Sparta před zápasem ztrácí na Slavii sedm bodů, a pokud tento zápas nezvládne, tak se jí znovu po roce výrazně vzdálí možnost zabojovat o postup do Ligy mistrů.

Nový trenér Hapal vystřídal Itala Andreu Stramaccioniho a hned v prvním zápase pouze remizoval na hřišti Karviné. Připíše si bývalý trenér slovenské jednadvacítky premiérové vítězství proti Slavii?

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované