Hlavní obsah

Trpišovského čeká premiérové derby pražských „S”. Co zní z tábora Slavie?

Setkání s trenérem fotbalové Slavie Praha Jindřichem Trpišovským a hráči Janem Bořilem a Tomášem Součkem před sobotním derby se Spartou.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

V sobotní podvečer začíná 289. derby pražských „S”, které může výrazně napovědět o úspěšnosti sezony týmů z obou stran Vltavy.

Článek

Fotbalisté Slavie se chystají na sobotní pražské derby na hřišti Sparty a přípravu jim komplikuje marodka. Zdravotní problémy má hned sedm hráčů kádru a mezi nimi i útočná jednička Milan Škoda, jehož start je podle trenéra Jindřicha Trpišovského nejistý.

„Obávám se, že je to ještě horší než před posledním utkáním. Celkově je s otazníkem v tuhle chvíli sedm hráčů a to do toho nepočítám Murise Mešanoviče, který je mimo do léta. Šrámy prostě jsou, utkání jsou agresivní, do toho počasí, těžké terény. Spousta týmů střídá umělku, hlavní a tréninkovou plochu, což není dobré,“ řekl novinářům Trpišovský.

„Aktuálně na tom nejsme moc dobře. Někdy je to ale výhoda, že se to lepí na poslední chvíli. Aspoň jsou hráči do poslední chvíle nervózní, že neví, kdo nastoupí,“ dodal kouč, který vede Slavii od zimní přestávky.

Pro trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského bude 289. derby pražských „S” premiérové. Pokud ho jeho tým zvládne, tak může navýšit náskok na Spartu už na deset bodů.

Slavia může navíc dostat vedoucí Plzeň pod tlak. Pokud sešívaní zápas zvládnou, tak se minimálně do nedělního podvečera přiblíží vedoucí Viktorii na čtyři body.

Sledujte živě rozhovory s trenérem fotbalové Slavie Praha Jindřichem Trpišovským a hráči Janem Bořilem a Tomášem Součkem před sobotním derby se Spartou.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované