Hlavní obsah

V zákulisí Laver Cupu. Pojďte se podívat na černý kurt, největší esa světového tenisu jsou v Praze

Laver Cup v Praze začíná. Podívejte se do zákulisí největší sportovní události roku v České republice.

 

Reklama

Začíná nejdražší a nejprestižnější sportovní událost v Česku tohoto roku. Plánovaná tenisová soutěž dvou šestičlenných mužských týmů se koná vůbec poprvé v historii.

Článek

Premiérový ročník Laver Cupu odstartuje v pátek ve 13 hodin v pražské O2 areně dvouhrou Chorvata Marina Čiliče a Američana Francese Tiafoea. První reprezentuje Evropu vedenou Björnem Borgem, druhý svět s koučem Johnem McEnroem.

První den turnaje završí ve večerní sekci čtyřhra, do níž Borg nominoval Tomáše Berdycha v páru se Španělem Rafaelem Nadalem. Proti nim se postaví Australan Nick Kyrgios a Jack Sock z USA.

Fanoušci, kteří se nedostanou přímo na zápas, mohou dění sledovat z fanzóny, kde se budou promítat zápasy na velkoplošné obrazovce. Hned vedle ní je tréninkový kurt, kde se hráči rozcvičují před zápasy. Jak to ve fanzóně vypadá, se můžete podívat ve videu nad článkem.

Laver Cup se hraje tři dny. Pátek a sobota budou rozděleny na denní a večerní zápasy (v pátek je za každé vítězství bod, v sobotu dva) a v neděli se budou hrát závěrečné zápasy (za každou výhru tři body, vítězem duelu bude tým, který jako první získá 13 bodů).

Místo konání soutěže Evropy a světa se bude každý rok měnit. V roce 2018 bude Laver Cup hostit USA. Turnaj se bude konat každoročně dva týdny po US Open s výjimkou let, kdy se budou hrát letní olympijské hry.

Reklama

Související témata:

Doporučované