Hlavní obsah

Je to naprosto fatální a správné rozhodnutí, říká Klaus o Trumpově kroku

Rozhovor s bývalým prezidentem Václavem Klausem ve studiu Seznam Zprávy.

 

Reklama

Svou už druhou knihu o klimatických změnách vydal jen krátce před ostře sledovaným rozhodnutím amerického prezidenta Donalda Trumpa. Bývalý český prezident Václav Klaus odstoupení Spojených států od Pařížské klimatické dohody přivítal v živém vysílání Seznamu.

Článek

„Je to nejvýznamnější krok Donalda Trumpa, je to fatální změna, v mých očích samozřejmě k lepšímu," komentoval Václav Klaus ve studiu Seznam Zprávy krok amerického prezidenta.

„Doufal jsem, že Donald Trump odolá tomu neuvěřitelnému tlaku, že nezakolísá," dodal bývalý český prezident.

Rozhodnutí, které Trump udělal, podle Klause výrazně ovlivní celý svět. "Moje odpověď na toto téma je: klima je v pořádku, v pořádku nejsou hry, které s námi hrají ti různí klimatičtí alarmisté," uvedl Václav Klaus. Opakoval svou tezi, že ohroženo není klima, nýbrž svoboda a prosperita.

Klimatičtí alarmisté strašně moc ovládli světovou politiku, je přesvědčen bývalý prezident.

USA, Sýrie, Nikaragua

Seznam zemí, kteří po čtvrtečním večeru odmítají klimatickou dohodu z Paříže, čítá Sýrii, Nikaraguu a nově Spojené státy. Donald Trump odolal tlaku části svého nejbližšího okolí a vypověděl účast Ameriky na závazku omezovat produkci skleníkových plynů.

Ve zdůvodnění tohoto kroku Donald Trump nepopřel samotný proces klimatických změn. Prohlásil ale dohodu z Paříže za špatný obchod, drahý a nevýhodný pro Spojené státy.

Boj proti údajným klimatickým změnám Václav Klaus považuje za jedno z největších ohrožení svobody v současnosti. Rozhovor s bývalým českým prezidentem si pusťte

Reklama

Doporučované