Hlavní obsah

Na pařížské Champs-Élysées útočil islámský radikál

Záznam dění v Paříži po útoku na policejní vůz.

 

Reklama

Pařížská policie dostala situaci v centru města velmi rychle pod kontrolu, část zůstává pro běžný provoz uzavřena.

Článek

Ozbrojený muž dnes naboural autem do policejní dodávky na pařížské třídě Champs-Élysées. Francouzské úřady případ vyšetřují jako teroristický čin a ministr vnitra Gérard Collomb oznámil, že pachatel „po pokusu o útok" zemřel.

Úřady později informovaly, že útočníkem byl 31letý francouzský občan, kterého sledovaly od roku 2015. Neměl za sebou kriminální minulost, ale patřil ke skupině salafistů, tedy vyznavačů islámského fundamentalismu. Podle posledních informací se ke skupině hlásila celá jeho rodina.

Z vozidla, jež po nárazu začalo hořet, řidiče s těžkými popáleninami vytáhli policisté, kteří plameny následně uhasili.

Policie u řidiče našla pistoli a v autě automatickou pušku s množstvím nábojů a také plynovou bombu, která požár zřejmě způsobila.

Pařížská prefektura na Twitteru upozornila, že oblast včetně přilehlé stanice metra byla uzavřena, a vyzvala veřejnost, aby se lokalitě vyhýbala. O půl hodiny později úřady informovaly, že „situace je pod kontrolou" a že mezi policisty a civilisty nikdo nebyl zraněn.

Bulvár Champs-Élysées, který je hojně navštěvován turisty, se stal dějištěm útoku na policii již v dubnu, těsně před prezidentskými volbami. Útočník tehdy jednoho policistu zastřelil.

Reklama

Doporučované