Hlavní obsah

Dvojitý zlatý poklad přistál v Ruzyni. Do Prahy dorazili Ester Ledecká a další olympionici

Návrat českých olympioniků.Video: Redakce, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Praze dosedla výprava českých sportovců ze zimních her v jihokorejském Pchjongčchangu. Ve výpravě nechybí dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká a další čeští medailisté.

Článek

Čeští sportovci získali na hrách v Jižní Koreji hned sedm cenných kovů. Dvě zlaté medaile má lyžařka a snowboardistka Ledecká, stříbro rychlobruslařka Martina Sáblíková a biatlonista Michal Krčmář, bronz biatlonistka Veronika Vítková, rychlobruslařka Karolína Erbanová a snowboardistka Eva Samková.

Ester Ledecká vystoupila z letadla jako první olympionik (předními dveřmi) a po ní pak postupně vystoupili další olympionici. Ještě na ploše letiště si pořídili hromadnou fotografii.

Podívejte se na záznam příletu na letiště v Ruzyni:

Přílet českých olympioniků.Video: ČTK

Z letiště se sportovci přesunou na Staroměstské náměstí, kde je budou čekat jejich příznivci.

Na letišti hodnotil účast na zimních hrách šéf ČOV Jiří Kejval. „Udělala dvě zlaté medaile, je to velký příslib pro český sport a pro zviditelnění České republiky udělala neuvěřitelně mnoho,” uvedl Kejval na otázku, jak hodnotí účast a vystupování Ledecké.

Karolína Erbanová, bronzová z rychlobruslení, uvedla, že se těší domů do Vrchlabí, kde bude slavit spolu s Evou Samkovou a biatlonistou Krčmářem.

Reklama

Doporučované