Hlavní obsah

Záznam ze Staroměstského náměstí: Přišla Ester Ledecká, zpívala se hymna

Záznam přenosu ze Staroměstského náměstí v Praze, kde lidé vítali české olympioniky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Čeští olympionici a jejich příznivci slavili úspěchy z Pchjongčchangu na Staroměstském náměstí.

Článek

Fanoušci na Staroměstském náměstí čekali hlavně na dvojnásobně zlatou Ester Ledeckou. Ta však už dříve zdůraznila, že na pražském náměstí rozhodně nebude jediná. „Není to jen kvůli mně, medailistů je víc. Doufám, že tam bude spousta fanoušků a že si to užijeme,” řekla.

Ledeckou přivítala více než tisícovka promrzlých lidí na náměstí bouřlivých potleskem, na závěr se hromadně zpívala česká hymna. „Já budu zpívat jen tak potichu, pro sebe,“ prohlásila do mikrofonu zlatá olympionička.

Na pódiu se s Ledeckou ukázala také stříbrná rychlobruslařka Martina Sáblíková. Vystoupili bývalý hokejový brankář a člen naganského týmu Milan Hnilička, po něm například Ondřej Bank, jeden z lidí, kteří jsou v lyžařském týmu Ester Ledecké. „Každý den se posouvá způsobem, o kterém jsem si myslel, že není možný,“ řekl Bank o své „obojživelné“ svěřenkyni.

Podívejte se na přistání Ester Ledecké a dalších v Ruzyni:

Návrat českých olympionikůVideo: Redakce, Seznam Zprávy

Cenné kovy v jihokorejském Pchjongčchangu vybojovali i další sportovci. Biatlonista Michal Krčmář získal podobně jako Sáblíková stříbro, bronzovou medaili si odváží biatlonistka Veronika Vítková, rychlobruslařka Karolína Erbanová a snowboardistka Eva Samková.

Reklama

Doporučované