Hlavní obsah

Zeman vítal prvňáčky, rodiče přišli s červenými trenkami

Prezident Miloš Zeman vítá prvňáčky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Po prázdninách začíná nový školní rok a prezident Miloš Zeman ho tradičně zahájil na jedné ze základních škol. Letos si vybral pražskou Základní školu T. G. Masaryka v Praze 6. Někteří rodiče přišli se symbolem červených trenýrek.

Článek

Na pražské Základní škole T. G. Masaryka zahajil školní rok prezident Zeman. Ministr Plaga se setká s prvňáčky v Základní škole Hudcova v Brně a pak předal ocenění nejlepším žákům a nejlepším sportovcům brněnského Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka.

Někteří rodiče na škole v Praze přišli s červenými trenýrkami připnutými na oblečení. Ty vyjadřují nesouhlas s prezidentem.

Po setkání s prvňáky se prezident Zeman při odchodu ze školy dostavil i mezi novináře a krátce odpovídal na dotazy směřující ke kritice ze strany rodičů žáků. Někteří z nich, jak už bylo zmíněno, se do školy dostavili s odznakem červených trenek. Miloš Zeman na jejich adresu uvedl, že si ničeho takového nevšiml.

Jedna z matek na Zemana při jeho zastávce u novinářů pokřikovala, ať „táhne“. Prezidentova ochranka ženu později kvůli odjezdu Zemanova vozu nechtěla po nějaký čas pustit z budovy.

Kritika Miloše Zemana ze strany rodičů na základní škole.Video: Seznam Zprávy

Letos usedne poprvé do lavic více než 108 tisíc prvňáčků. Navzdory dalšímu pravděpodobnému úbytku nejmladších školáků bude v prvních třídách stále silnější ročník než v období do roku 2012.

Celkový počet dětí v základních školách je kolem 941 tisíc. Na středních školách by podle odhadů ministerstva školství mělo v novém školním roce studovat celkem asi 395 tisíc žáků, což by bylo o 2800 víc než loni.

Jako první přijdou podzimní prázdniny, které letos připadají na pondělí 29. a úterý 30. října. Společně se státním svátkem 28. října a víkendem tak budou mít školáci čtyři dny volna. První pololetí skončí ve čtvrtek 31. ledna 2019, poslední den školního roku bude v pátek 28. června 2019.

Reklama

Doporučované