Hlavní obsah

Princ Harry vyzpovídal v rádiu Baracka Obamu a na závěr si nechal jedno překvapení

Obama mluvil v rozhovoru s princem Harrym mimo jiné o smíšených pocitech při inauguraci Donalda TrumpaVideo: AP

 

Reklama

Bývalý prezident USA Barack Obama v rozhlasovém rozhovoru varoval před nezodpovědným používáním sociálních sítí. Princi Harrymu se svěřil také s tím, jak měl smíšené pocity, když v lednu předával úřad současnému prezidentovi Trumpovi.

Článek

Britská rozhlasová stanice BBC odvysílala na svém čtvrtém kanále vzácné interview. Princ Harry vyzpovídal bývalého prezidenta USA Baracka Obamu. Ten v rozhlasovém rozhovoru varoval před nezodpovědným používáním sociálních sítí. Zjevně tak narážel na současnou hlavu státu USA Donalda Trumpa. Snadno se podle něj sklouzne k překroucení pravdy a šíření dezinformací.

Donald Trump pravidelně sdílí příspěvky na sociální síti Twitter a setkává se za to s kritikou.

Obama mluvil také o tom, že měl smíšené pocity, když v lednu předával úřad svému následníkovi Trumpovi.

„Měl jsem smíšené pocity s tím, že je za námi spousta nedokončené práce. Měl jsem obavy o budoucnost země. Ale celkově to bylo poklidnější, než jsem očekával,” řekl v rozhovoru Obama.

Dnes Obamovi chybí hlavně přátelé z týmu, se kterým v Bílém domě spolupracoval. A co je v jeho životě nové? „Dřív jsem dopravní zácpy způsoboval. Dnes v nich stojím,” zavtipkoval Obama.

Harry rozhovor s Obamou označil za zábavný a zajímavý a poznamenal, že to často vypadalo tak, že interview vede někdejší prezident. Princ si na Obamu připravil i sérii rychlých otázek zaměřených na bezprostřední pocity. Patřil mezi ně i dotaz na problém mužského světa, a to zda preferuje trenýrky, nebo naopak dává přednost slipům. Na to však Obama neodpověděl.

Na konci vysílání princ Harry zmínil také svou připravovanou svatbu s americkou herečkou Meghan Markleovou. Řekl, že neví, jestli bude Obama na svatbu pozvaný. To bude podle něj překvapení.

Podle britských médií je možné, že snoubenci Obamu pozvou a pozvánka naopak nepřijde Donaldu Trumpovi.

Reklama

Doporučované