Hlavní obsah

Princ velryb, pojmenoval Donald Trump prince Charlese na Twitteru. Zaměnil slova Wales a Whales

Princ velryb, pojmenoval Donald Trump prince Charlese ve svém tweetu.Video: Eva Soukeníková

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump na svém twitterovém účtu opět upoutal pozornost. Britského prince Charlese, tedy prince z Walesu, označil ve svém tweetu za prince „velryb” (anglicky Prince of Whales). Přestože Trump příspěvek smazal a napsal znovu správně, jeho překlep se začal šířit internetem společně se spoustou obrázků.

Článek

Ve svém tweetu se americký prezident vracel k nedávné státní návštěvě Británie, během níž se s Charlesem několikrát setkal. Princ a jeho žena Camilla například odpoledne prvního dne návštěvy hostili Trumpa a první dámu Spojených států ve svém sídle Clarence House.

„Je tohle potvrzení, že prezident Trump s princem Charlesem řešil při odpoledním čaji ochranu zvířat,“ komentoval úsměvnou chybu londýnský zpravodaj televize CNN Max Foster.

Také jeho kolegyně ze CNN Victoria Arbiterová v nadsázce dávala Trumpův překlep do souvislosti s Charlesovým zájmem o ochranu přírody a ekologické problémy. „Princ Charles se o ochranu zvířat zajímá hodně, ale tohle?“ divila se na Twitteru.

Jiní komentátoři zase spekulovali, jak by takový velrybí princ mohl vypadat. „Princ velryb, záběr z dnešního dne,“ napsal Graeme Demianyk k obrázku kytovce s korunou na hlavě jedoucího v kočáru.

Reportérka BuzzFeed News Hazel Shearingová přispěla fotografií plejtváka a potápěče s popiskem „dorazily první fotky setkání Trumpa s princem velryb“.

Reklama

Doporučované