Hlavní obsah

Po 18 letech odsouzen. Kypřan vyhledával mladé partnerky, pak je brutálně vraždil

Vrah z Kypru. Soud vynesl verdikt: 12,5 roku ve vězení.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Jawad Mansoud zabíjel své mladé partnerky. Po první vraždě utekl na Kypr, ale úřady ho Česku vydaly, až když začal zabíjet i tam.

Článek

Vrchní soud v Praze poslal definitivně do vězení muže, který už před 18 lety spáchal brutální vraždu a po ní v jiné zemi další.

Odsouzený kyperský občan syrského původu Jawad Mansoud totiž, jak se během vyšetřování zjistilo, byl vrah, který měl na kontě tři oběti.

Jawad Mansoud léta vyhledával mladší partnerky, které pak vraždil. Dvě vraždy dokonal, ve třetím případě oběť útok přežila.

Vrchní soud ve středu jednal v odvolacím řízení o první z Mansoudových vražd. Dnes jedenašedesátiletý vrah tehdy v roce 1999 v Praze zavraždil dvacetiletou ženu. Vražda byla velmi brutální. Soudní znalci napočítali na těle oběti celkem jednapadesát bodných ran.

Po vraždě utekl na Kypr a české úřady se marně pokoušely s kyperskými vyjednat jeho vydání do země, kde se zločinu dopustil.

Mansoud pak v roce 2001 na Kypru zavraždil svou další dvacetiletou partnerku. Odseděl si tam část trestu a když byl propuštěn, pokusil se znovu vraždit - kontext a typ oběti byl shodný s předchozími dvěma případy.

I za třetí čin si Mansoud část trestu odpykal a až pak ho Kypr vydal do České republiky, aby mohl předstoupit před český soud za svůj první zločin.

Vrchní soud po krátkém jednání potvrdil předchozí rozhodnutí Městského soudu v Praze. Vraha tak čeká dvanáct a půl roku vězení a poté i vyhoštění z České republiky.

Reklama

Související témata:

Doporučované