Hlavní obsah

Případ vydírání na Ostravsku, meteorologové varují Moravu před sněhem, ministerstvo studuje zprávu o Čapím hnízdě

Večerní zprávy, 28. 12. 2017.Video: Redakce Seznam Zprávy

 

Reklama

Sledujte Večerní zprávy Seznamu z 28. prosince.

Článek

Do stále větších rozměrů se rozrůstá případ několika vyděračů na severu Moravy. Policie obvinila předsedy dvou ekologických spolků z Karvinska, kteří několik let vydírali firmy a podnikatele. Připojovali se do stavebních řízení, dělali účelové obstrukce a za stažení svých odvolání a námitek podle policie požadovali peníze.

Poslanec TOP 09 Dominik Feri a poslanci Pirátů požádali Ministerstvo financí, aby zveřejnilo závěrečnou zprávu detektivů z bruselského úřadu proti podvodům OLAF, která se týká vyšetřování 50milionové dotace na farmu Čapí hnízdo. Ministryně Alena Schillerová však odpoledne oznámila, že si nechává zpracovat právní analýzu, jestli může zprávu OLAFu zveřejnit. Kauzu Čapí hnízdo vyšetřuje i česká policie a požádala kvůli tomu Sněmovnu, aby vydala k trestnímu stíhání premiéra Andreje Babiše.

Meteorologové varují před náledím a sněhem. Výstraha před náledím platí až do pátečních devíti hodin ráno. Vydatně sněžit má podle předpovědi v noci a v pátek dopoledne na východě Moravy a Slezska. Na některých místech může napadnout až 40 centimetrů sněhu.

Nejméně 40 mrtvých si vyžádala série bombových útoků na západě afghánské metropole Kábulu. Další tři desítky lidí byly zraněny.

Rusové dál pátrají po pachatelích útoku v petrohradském supermarketu. Ruský prezident Vladimir Putin označil včerejší výbuch za teroristický čin.

Podívejte se na zprávy ze středy 28. prosince ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované