Hlavní obsah

Připsali jsme tam West Hamu pár set tisíc eur, prozradil Nezmar k Součkovi

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Sportovní ředitel SK Slavia Praha Jan Nezmar byl exkluzivním hostem Angličana a prozradil Jiřímu Hoškovi řadu zajímavých informací o prodeji Tomáše Součka do West Hamu United.

Reklama

Článek

Jan Nezmar, sportovní ředitel pražské Slavie, ve speciálním vydání podcastu Angličan otevřeně popsal, co všechno předcházelo rekordnímu transferu Tomáše Součka do West Hamu United. Jak se unikátní přestup rodil?

AS Monaco, Atalanta Bergamo, Brighton and Hove Albion a West Ham United. To všechno byli velmi vážní zájemci o služby urostlého středopolaře, který si v posledních měsících vydobyl skvělé jméno jak v dresu Slavie, tak české reprezentace. „Je primárně potřeba říct, že ten příběh Tomáše Součka a jeho přestupu trval víc než rok a nabídky na něho chodily opravdu reálně, přímo černé na bílém,“ poznamenává slávistický sportovní ředitel. Se Součkem ho pojí také přátelství, takže spolu očekávaný transfer často řešili po telefonu.

Nezmar vyzdvihuje podíl Součkova velezkušeného agenta Pavla Pasky, přes něhož přišel do Edenu nakonec i klíčový kontakt od londýnských „kladivářů“.

Do Prahy svého času osobně přijel jen manažer vynikající italské Atalanty Bergamo a podle Jana Nezmara na společnou schůzku asi oba jen tak nezapomenou. „Dostal jsem na stůl nabídku, myslím, že v té době to bylo 6 milionů eur. S díky jsem odmítnul, a teď si představte ten výraz člověka, který si myslí, že přijede do Česka a absolutně ohromí někoho tím, že mu nabídne 6 milionů - a ono to neklapne. Velmi striktně jsem tu nabídku odmítl, protože jsme věděli, že se chystají nabídky větší. Ten Italův pohled budu mít dlouho před očima,“ usmívá se Jan Nezmar považovaný za důležitou součást soukolí, z něhož se zrodily aktuální úspěchy sešívaných.

Nezmar je přesvědčený o tom, že populární „Suk“, který svou fotbalovou kariéru na ostrovech zahájil víc než slibně, je schopen v rámci Anglie přestoupit za ještě podstatně vyšší částku: „Rating České republiky a českých hráčů je v téhle chvíli pořád ještě v rámci Evropy relativně nízký. Z Chorvatska už hráči přestupují za velké peníze. Slavia se tomu dnes přibližuje, ale všeobecně to o českých hráčích moc neplatí a myslím si, že se to ani nijak zásadně úplně měnit nebude. Samozřejmě Tomáš může být ten, kdo vytvoří cestu. Jeho přestup opravdu pro další kluky může znamenat otevřenější vrátka do Evropy…“

Sportovní ředitel Slavie si v rozhovoru s Jiřím Hoškem pochvaloval, jak se s Angličany dělal byznys, nešlo prý o žádné „turecké tržiště“. Tedy, vlastně nakonec ano, jenže v podání Slavie, jak Jan Nezmar nečekaně prozradil.

„Nakonec z West Hamu poslali námi podepsanou smlouvu po nějakém finálním odsouhlasení, ale my jsme si tam připsali ještě pár set tisíc eur, aby to udělalo ten přestupní rekord z české ligy, což jim prý, to už vím jenom zprostředkovaně od Tomáše a od pana Pasky, dost vyrazilo dech. Jestli se tedy nepletu, nakonec snad museli i oni nebo pan Paska couvnout ohledně nějaké provize, aby to vůbec nějak dopadlo,“ přiznává slávistický manažer a někdejší ligový kanonýr.

Proč Tomáš Souček nakonec upřednostnil West Ham před seriózní nabídkou Brightonu? A kdo by ho mohl následovat? To se dozvíte ve speciální rozhovorové epizodě podcastu Angličan. Poslechněte si ji v přehrávači nahoře.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované