Hlavní obsah

Přírodní koupaliště ve Výrovicích má nevhodnou vodu ke koupání

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

odu nevhodnou ke koupání má přírodní koupaliště ve Výrovicích na Znojemsku. Vyplývá to z webu krajské hygienické stanice, která sleduje dvacítku nejvíce navštěvovaných přírodních koupališť.

Článek

Situace se naopak zlepšila ve vodní nádrži Letovice, kde byla před týdnem voda nevhodná ke koupání, nyní má jen horší kvalitu.

Ve Výrovicích se kvalita vody zhoršila natolik, že je nevhodná ke koupání. Důvodem je překročení limitu sinic a chlorofylu. Kvalitu vody ovlivňuje například počasí, horko, ale také průtok vody. Horší jakost vody, ve které se ale stále dá koupat, je v rybníku Suchý, v Letovicích a Palavě na Blanensku, ale také na Brněnské přehradě na všech pěti koupalištích, a to Rakovec, Rokle, Kozí horka, Sokolské koupaliště a Osada.

Bez problémů je voda v přírodním jezírku Wellness Infinit Maximus v Brně, v přírodním koupacím biotopu v Brně-jihu, v Kovalovicích a Oslavanech na Brněnsku, v Janičově vrchu v Mikulově a na Nových Mlýnech na Břeclavsku, na Lučině a v Bohuslavicích na Hodonínsku i v Lulči na Vyškovsku.

Hygienici provádějí měření sami, nebo jim výsledky rozborů posílají provozovatelé koupališť případně jiné organizace jako třeba Povodí Moravy. Lidé pak informace najdou u koupališť na informačních tabulích.

Reklama

Doporučované